Proč chci jet do Madridu

11. 2. 2011 13:22
Rubrika: Nezařazené | Štítky: url:madrid2011

Po delší době jsem zavítala na Signály a první co jsem spatřila, byla soutěž Na jedné vlně do Madridu. Moc se mi tento nápad zalíbil a bez váhání jsem se zapojila :). Proč?

Měla jsem to štěstí zúčastnit se setkání mládeže v Táboře. Asi jako každý, kdo jede poprvé na takovouhle akci, jsem měla obavy, jaké to asi bude. Nicméně denně jsem žasla nad úžasným propracováním programu, který nám organizátoři poskytli! Pečlivě jsem vybírala z celé nabídky možností, často jsem se nemohla rozhodnout a litovala jsem, že nemohu být na dvou či více místech zároveň :). Samozřejmě jsem se seznámila se skvělými mladými lidmi, kterých tam bylo plno. Mohla jsem se od nich učit, pozorovat jejich dobré vlastnosti, reakce, obětavost, nadšení a zápal ve všem co dělali. Každý takový člověk mi byl přínosem. Toto všechno přispělo k mému duchovnímu růstu a přiblížení k našemu Otci. Což je jistě jedna z našich "povinností" (radostí), o které bychom se měli v životě snažit. (I když netvrdím, že nejsme denně svědky Božích milostí a zázraků, za které bychom měli děkovat a učit se z nich.)

Často se totiž stává, že zapomínáme nebo se nám prostě nechce věnovat se svému duchovnímu životu. Je to smutné, ale je to tak a určitě se to přihodilo každému, ať už na delší či kratší období. Chtěla bych se tomu co nejvíce vyvarovat a proto vyhledávám každou nevšední příležitost, která mi může poskytnout alespoň z části něco takového, jako jsem prožila v Táboře, čímž Madrid nepochybně je!! A dovoluji si odhadovat, že tam to všechno bude ještě intenzivnější! A co je důležité, není to jen chvilková záležitost. Ale když z takové události přijedete domů, vše, co jste tam prožili, si přinášíte s sebou do svých domovů a dokážete tak mnohem lépe obdařovat každého okolo vás. Protože záříte světlem Ježíšovým :).

Moc ráda bych znovu zakusila celou atmosféru takovýchto úžasných setkání. A co mě jěště láká? Papežova přítomnost! Vím, že on si jistě nemyslí, že je o něco vyjímečnější než kdokoliv z lidí. Nicméně kdo by ho nepokládal za svatého muže? Ten pocit, když ho vidíte pár metrů od vás, je nepopsatelný... Asi bych nijak nedokázala vyjádřit, co jsem v tu chvíli cítila. Jediné, co vím, je, že jsem se rozplakala od radosti :). A pořád jsem se musela jen usmívat.

Důvodů proč se zúčastnit světových dní mládeže v Madridu je nepřeberné množství. Mnoho z nich se ani pořádně vyjádřit nedá a další z nich jsou, podle mého názoru, úplně zřejmé a pro většinu z nás stejné :). Ale nejdůležitější je jistě touha společně se všemi, s celým světem chválit a vzývat Boha :).

Zobrazeno 573×

Komentáře

Teutonic

Magdo, skvělej článek, máš talent, jen piš dál!!!

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Nuvio